Mienskip in de praktijk: JCI Friesland bouwt vuurkuil voor scoutinggroep Leeuwarden

JCI Friesland bouwt vuurkuil scouting 01 Aanstaande zaterdag 30 mei legt JCI Friesland de laatste hand aan een nieuwe vuurkuil voor scoutinggroep ‘Schout bij Nacht Doorman’ uit Leeuwarden. De afgelopen weken werd er gewerkt aan de kuil die zondagmiddag 7 juni geopend wordt.

Voorzitter Jan-Tjip Douwstra legt uit hoe het project tot stand is gekomen: “De afgelopen jaren hebben we als JCI Friesland verschillende goede doelen uit Leeuwarden financieel ondersteund. Dit jaar besloten we eens een keer geen cheque te overhandigen, maar zelf de handjes uit de mouwen te steken. Via de stichting ‘Leeuwarder Uitdaging’ kwamen we erachter dat de scoutinggroep graag een nieuwe vuurkuil wilde hebben, maar onvoldoende mankracht, contacten en middelen had om dit voor elkaar te krijgen. Een kolfje naar onze hand.”

JCI Friesland kreeg alle benodigde materialen en gereedschappen gesponsord van ondernemers uit de regio. Vooral Auke Rauwerda, Empatec, Snoek Hoveniers, De Haan Loonbedrijf, Thomassen Akkrum en Wierda & Partners Vermogensbeheer hebben het project grandioos gesteund. “De dertig leden van JCI Friesland hebben vrijwel allemaal een vrije zaterdag geholpen bij het bouwen van de kuil en ‘en passant’ is een deel van het terrein opnieuw bestraat en werd het geheel voorzien van nieuwe beplanting”, vertelt Jan-Tjip trots. “Het motiveerde bovendien enorm dat de leiding van de scoutinggroep zelf ook hard heeft meegewerkt aan dit project, mienskip op zijn best!”

“De vuurkuil moest voor 20 juni klaar zijn omdat we dan ons 70 jarig bestaan vieren met een grote reünie”, vertelt Folkert de Vries van de scoutinggroep. “Die deadline wordt ruimschoots gehaald door de geweldige samenwerking tussen alle betrokkenen. We zijn ongelooflijk blij met alle hulp en de kinderen zullen veel plezier beleven aan de nieuwe vuurkuil.”

Op 7 juni wordt de vuurkuil geopend met een barbecue. De barbecue wordt ook weer geheel door sponsors mogelijk gemaakt. We zijn dan ook erg blij met Vleeshouwerij Jos Glas,
 Onder de Luifel,
 Unik Wijnhuis,
 House of Taste en Sligro Leeuwarden voor de fantastische bijdragen.

JCI Friesland heeft de smaak te pakken en is alweer bezig met het volgende project: het helpen van KinderResto, een initiatief van Resto VanHarte Leeuwarden waarbij kinderen spelenderwijs leren over het verbouwen en bereiden van gezonde voeding.

JCI Friesland bouwt vuurkuil scouting 03

 

 

 

 

 

JCI Friesland bouwt vuurkuil scouting 02

 

 

 

 

 

 

JCI Friesland bouwt vuurkuil scouting 04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *