Goede doel Resto VanHarte

Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar

Resto VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk/stad waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is hard nodig want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam.
Resto VanHarte verzorgt daarom twee avonden in de week, voor slechts €7,00 een gezond en betaalbaar driegangendiner.
Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen. Mensen uit alle lagen van de bevolking (studenten, bejaarden, gezinnen) komen op deze avonden met elkaar in contact. Resto VanHarte JCI Friesland

Stichting VanHarte vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving. Om tal van redenen kan iemand de aansluiting missen en in een isolement raken. Vanuit de gedachte dat eten verbindt, biedt stichting VanHarte een kans om uit dit isolement te komen en de draad weer op te pakken. Samen koken en eten brengt mensen van verschillende achtergronden in contact met elkaar, met hun buurt en met hun eigen mogelijkheden. Zo vormen de keuken en aanschuiftafel van stichting VanHarte een plek waar mensen elkaar inspireren en nieuw perspectief ontstaat. Stichting VanHarte wil de energie aanboren die in buurten aanwezig is bij bewoners, professionals, bedrijven en vrijwilligers. Want zorgen dat niemand buiten de boot valt, is een verantwoordelijkheid van iedereen.

Door het opzetten van sociale buurtrestaurants en pop-up Resto’s wil stichting VanHarte ontmoetingen tussen mensen tot stand brengen. Deze ontmoetingsplekken spreken buurtbewoners aan met uiteenlopende achtergronden, medewerkers van bedrijven en instellingen, lokale politici, maatschappelijk dienstverleners, leerlingen en leerkrachten van scholen. Het Resto is een plek waar je mensen ontmoet, iets kunt leren, ideeën kunt opdoen, samen plezier kunt maken en vooral lekker en gezond kunt eten. Plekken waar mensen graag actief zijn, van waaruit een beweging ontstaat voor een door mensen die met aandacht en kracht iets willen toevoegen aan hun eigen leven en dat van anderen. Stichting VanHarte is het recept voor een betere buurt.

De drijvende kracht achter Resto VanHarte zijn de vrijwilligers in de keuken en de bediening. Aan hen biedt Resto VanHarte inspiratie tot zelfontplooiing en kansen op weg naar een actieve rol in de samenleving.

Daarnaast heeft Resto VanHarte ook de Kinderresto. Kinderen in de wijk Achter de Hoven leren hier van alles over eten en koken. Samen met een begeleider van Resto VanHarte verbouwen de kinderen zelf hun groenten in een gezamenlijke groentetuin en bereiden ze deze groenten zelf voor hun ouders, familie en vrienden om op deze manier iedereen te leren over gezonde voeding; waar komt het vandaan en hoe kun je het bereiden. Op deze manier draagt Resto VanHarte op verschillende manieren een steentje bij aan de samenleving van onze stad.

Wil jij dit goede doel ook steunen? Kom dan naar het Vat feest en bestel alvast je kaarten online.