Sanquin

In de maanden november en december 2021 organiseert JCI Friesland een gezonde competitie om meer bloeddonoren te binden aan Sanquin. Er dreigt een tekort aan bloed in ziekenhuizen, omdat ziekenhuizen extra operaties aan het uitvoeren zijn.

Bloeddonors zijn van levensbelang. 1 op de 4 mensen heeft ooit in zijn leven bloed nodig, terwijl maar  2% van de bevolking bloed geeft. Donorbloed redt elke dag het leven van mensen die bijvoorbeeld een ernstig ongeluk hebben gehad of een zware bevalling. Ook krijgen patiënten die kanker hebben vaak donorbloed om aan te sterken tijdens het behandelingstraject. Dit alles kan alleen door de ongeveer 400.000 Nederlanders die vrijwillig en belangeloos een aantal keer per jaar bloed of plasma afstaan.

“Iedereen heeft wel eens een aanmoedigend zetje nodig van een vriend, collega of familielid om in actie te komen. JCI Friesland probeert een vriend te zijn die een zetje geeft!” zegt Ruben de Vries voorzitter van de commissie.

Samen met partners Sanquin en JCI Nederland steunen we de zorg. Registreer je nu als bloeddonor, een afspraak maken kost je nog geen 2 minuten!

Help ons deze actie te verspreiden door het volgende bericht op je social media kanalen te plaatsen.

Zojuist heb ik mij geregistreerd om bloeddonor te worden. 25 op de 100 mensen heeft ooit bloed nodig, slechts 2 op de 100 geeft bloed momenteel. Onze hulp is dus hard nodig.
Helpen jullie ook mee
tag persoon 1 en tag persoon 2?

1. Registreer jezelf als donor op
www.sanquin.nl/aanmelden-donor
2. Kopieer dit bericht en plaats deze op Facebook / Instagram
3. Tag zelf 2 nieuwe personen
4. Gebruik onderstaande hashtags


#jcigeeftbloed #bloedisleven #donor #sanquin