SKS Skûtsjesilen 2023

Op 5 augustus was het eindelijk weer zover: het JCI Friesland SKS Skutsjesilen in Grou! 

De opkomst was groots: maar liefst 80 enthousiaste deelnemers – en een koe, waarover later meer – vanuit het hele land hadden zich aangemeld voor het jaarlijkse netwerkevenement van JCI Friesland! De deelnemers werden met een kop koffie en een stuk Friese oranjekoek ontvangen voor de openingswedstrijd van het SKS-kampioenschap 2023.  

Vanwege de grote belangstelling konden dit jaar twee JCI-klippers richting het Pikmeer varen. Daar aangekomen zochten de schippers van Rederij Vooruit onder leiding van Joost Bakker het beste plekje van het meer op om de wedstrijd te bekijken. Nadat iedereen zijn plek op het dek had gevonden – voor de één met het mooiste uitzicht, voor de ander naast de biertap – werden wij welkom geheten door voorzitter Elina Dijkstra-Veenstra.  

Elina garandeerde ons een compleet verzorgde, inspirerende en vooral gezellige dag – en ze heeft groot gelijk gekregen! De dag stond in het teken van verbinding maken, ervaringen delen en ideeën opdoen. Ondanks de flinke regenbuien die over het Pikmeer trokken, liet de zon zich ook nog even zien en kon de barbecue worden aangestoken. Onder het genot van een hapje en een drankje en met het stormachtig commentaar van Omrop Fryslân op de achtergrond, genoot men van het uitzicht op de veertien strijdende skûtjes. Dat haar thuiswedstrijd door het skûtsje van Grou werd gewonnen, werd door een deel van de deelnemers dan ook tot in de late uurtjes gevierd. 

Daarnaast wees Elina ons op het feit dat wij dit jaar wel een heel speciale gast aan boord hadden. Zijn naam is Jelle de koe en Jelle heeft een missie. Jelle’s vurige wens is om voor 6 oktober 2023 te arriveren in Maastricht, voor het #NCMestreech. Tijdens zijn reis wil Jelle kennismaken met zoveel mogelijk JCI verenigingen, door het hele land. Het eerste bezoek, aan JCI Meppel, staat al op de planning! Daarnaast heeft Jelle een tasje mee en hoopt hij dat deze goed wordt gevuld met streekproducten van de verschillende verenigingen. Deze tas zal door Jelle worden aangeboden aan de organisatoren van het NC, JCI De Landen van Overmaze en JCI Maastricht. Als kers op de kaart hoopt Jelle vanwege deze inspanningen tot erelid benoemd te mogen worden van JCI Nederland en JCI Friesland.  

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en willen graag iedereen die hier op zijn of haar manier aan heeft bijdragen, heel hartelijk bedanken! Wij kijken uit naar volgend jaar! Wil je er volgend jaar ook (weer) bij zijn? Koop dan nu alvast je kaarten en profiteer van de ‘early bird’ tickets. Tickets zijn tot 1 februari 2024 te koop voor slechts € 70 per stuk. Kom je met een groep van meer dan 10 personen? Neem dan contact met ons op via het e-mailadres info@jcifriesland.nl. Hopelijk tot dan! 

#JCIFriesland #ditisjci #skutsjesilen #Grou #SKS #komnaarmestreech #koelicious   

—————————————————

Zaterdag 5 augustus 2023
Wederom organiseren wij het JCI Skûtsjesilen bij de SKS wedstrijd in Grou. Een geheel verzorgde dag op het water, met een compleet verzorgde barbecue-lunch, de nodige hapjes en drankjes en muziek! Hét Skûtsjesilen evenement met gezelligheid, netwerkkansen én goed eten & drinken.

Aanleglocatie. Parkeren kan bij de FUMO, omgevingsdienst Fryslân: J.W. de Visserwei 10, Grou

Programma
09:30 uur Verzamelen in Grou
10:00 uur Vertrek Klipper – de boot wacht niet!
We starten met koffie, thee en natuurlijk Fryske oranjekoek. Voor de lunch wordt een compleet verzorgde barbecue en uiteraard zijn ook alle de hapjes en dranken inbegrepen.
14:00 uur Start SKS
17:00 uur Terugvaart naar Grou

Kortom een dag die je niet wilt missen!

Skûtsjesilen 2023 is uitverkocht. Aanmelden via de website is niet meer mogelijk. Alle deelnemers hebben een mail ontvangen met aanvullende informatie. Heb je deze niet ontvangen? Mail dan naar info@jcifriesland.nl