World Cleanup Day

Op zaterdag 17 september is het zover de Leeuwarder World Cleanup Day 2022. Tijdens deze opruimactie geven we samen met Omrin en gemeente Leeuwarden de stad een grote schoonmaakbeurt. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval!

We verzamelen op het Zaailand om 9:45 uur om vervolgens in 1,5 uur tijd zoveel mogelijk afval op te ruimen. De organisatie, JCI Friesland, deelt prikkers, handschoenen en afvalzakken uit. Daarna verzamelen we al het afval en zullen we rond 12:00 uur bekendmaken hoeveel afval we met elkaar hebben opgehaald.

Iedereen kan zich aanmelden, wanneer je nu in je eentje komt of samen met een vriend of collega, we kunnen je hulp goed gebruiken. Ook verenigingen, families en bedrijven nodigen we uit om samen Leeuwarden weer een stukje schoner te maken. Want hoe meer aanmeldingen, hoe meer afval we kunnen rapen.

Zwerfafval is een toenemend probleem. Na een jaar waarin wij nog meer dan ooit zijn aangewezen op de natuur, is het belang van een schone omgeving nog duidelijker geworden. Voor het vinden van een structurele oplossing voor zwerfafval, proberen we daarom ook zoveel mogelijk afval te registreren. We gaan op jacht naar zwerfafval en brengen het in beeld met de Litterati-app. Met de informatie die wij via de app ontvangen, brengen we het afval in kaart en kan de landelijke organisator de Plastic Soep Foundation producenten en vervuilers aanspreken op hun verantwoordelijkheid. Zo kunnen we samen op zoek gaan naar constructieve oplossingen.

Doe je mee, meld je aan! Voor vragen kunt u contact opnemen met Paul Galama, 06 – 10 37 61 85 / info@jcifriesland.nl.